dic 2013

dic 2013

martes, 26 de junio de 2012

Nueva encuesta: cambios y/o adaptaciones para la Base?

En la parte superior del blog teneis la opción de votar en la nueva encuesta que os propongo.
Esta vez va dirigida a aquellos cambios que, a nivel normativo, se podrían introducir para adaptar más si cabe nuestro deporte a los más pequeños practicantes, a su tamaño y a sus capacidades.

Adaptar las medidas del terreno de juego y de las porterías, del balón, añadir un 6º jugador, evitar el saque largo de portero directo a campo contrario, dividir un partido en cuartos para obligar que todo niño juegue como mínimo uno entero... 

Qué opinais? Podeis elegir varias respuestas! GRACIAS!

5 comentarios:

  1. Pienso que introducir cambios de tipo "táctico" como poner un 6º jugador o impedir el saque largo sería contraproducente porque se alejaría del juego que se encontrarían en categorías superiores y está bien que aprendan a jugar de la misma forma desde el inicio. Apostaría más por hacer jugar a todos los jugadores ("formación") y adaptar las medidas del campo y porterías a su propio físico en función de la edad.
    Xavi.

    ResponderEliminar
  2. Hola a tothom!
    En primer lloc felicitar al Jacob perquè trobo que el tema de debat és interessantíssim ja que el futbol sala base és la base de la piràmide de tot aquest esport i cal tenir-lo molt en compte.
    Considero per una banda que afegir un 6è jugador i reduir el terreny de joc i porteries no seria una bona decisió ja que descontextualitzariem els aprenentatges tècnic-tàctics amb la realitat del futbol sala.
    5 jugadors de camp fa que el jugador/a adopti uns esquemes de joc, automatismes i patrons motrius envers els companys i adversaris que no són reals.
    Tot i que en edats prematures puguin trobar el terreny de joc molt gran en relació a les seves capacitats físiques, penso que no és perjudicial per ells, fins i tot és una ajuda, ja que són edats on no tenen la tècnica ben desenvolupada i per tant, en un espai més gran per ells, dóna més marge d'error als jugadors i més espai per donar continuitat al joc.
    Si tingués algun poder de decisió, jo votaria per la reducció del tamany de la pilota i per introduir la norma de en la que els porters no puguin passar de mig camp en el servei de porteria.
    Crec que els jugadors estan actualment jugant amb unes pilotes massa grans per les seves mesures antropomètriques i això fa que moltes vegades els seus gests tècnics es vegin alterats per suplir les mesures físiques. Així doncs, penso que si treballessin amb pilotes adaptades a les seves dimensions el seu nivell tècnic es veuria beneficiat. Aquest aspecte fa anys que es treballa a Brasil, havent-hi unes 5-6 pilotes de tamanys diferents i això s'ha vist reflectit molts anys on els màxims golejadors de la LNFS eren brasilers,ja que des de ben petits aprenen el gest tècnic en relació a les dimensions i capacitats físiques d'ells i la pilota i l'aprenentatge és òptim.
    I per acabar la norma de no poder sacar més enllà de mig camp la trobo beneficiosa ja que obligues a treballar la creativitat del jugador, la cooperació per donar recolzaments constants, el treball tàctic grupal per elaborar joc des de l'inici... Un cop són més grans, si es treu aquesta norma, tampoc es veurien mnolt afectats els aprenentatges perquè simplement s'ampliaria el camp per poder sacar però no es modificaria res del que han après, tot el contrari, donariem encara més, més opcions.

    Bon estiu a tothom!

    ResponderEliminar
  3. Hola Jacob: et felicito pel teu blog, molt interessant tota la informació que penges en aquest. Respecte a l'important article sobre el futsal de base, crec que hem d'adaptar les dimensions del camp, les porteries, la pilota i la sacada del porter sense passar mig camp, tenint en compte les capacitats dels infants en les edats d'iniciació. Crec necessàries aquestes adaptacions, perquè no afectaran el seu normal desenvolupament en etapes posteriors fins arribar a la 1 ° divisió, o almenys als que els toqui aquesta sort.
    Una abraçada i seguim en contacte.
    Martí Bonvehi
    Ushuaia - Argentina

    ResponderEliminar
  4. Gràcies pels vostres comentaris!!!
    Gerard, portes espectacularment el teu blog!
    Martin, un plaer el teu comentari i poder coneixe´t!

    I love this game!!!!

    ResponderEliminar
  5. Aquí en córdoba en la liga municipal en categorías base se hacen ligas dependiendo del año de nacimiento, para que compitan niños de la misma edad , ya que un año de diferencia se nota en su desarrollo físico. También se hace partidos de 4 cuartos de 10 minutos cada cuarto y nos obligan a que jueguen todos los niños un mínimo de 5 minutos en alguno de los 3 primeros cuartos siendo el ultimo cuarto libre de esta norma. También le quitamos la obligatoriedad de competir al no jugar con clasificaciones, hasta edad alevin, y así fomentar su enseñanza primero para después cuando crezcan estén mas preparados psicologicamente para competir.

    ResponderEliminar